Cercar

Competicions Lliga Catalana - Divisió d'Honor

Inici LLIGA CATALANA 2022-23 Divisió d'Honor

El proper dissabte, 5 de novembre de 2022 a les 17:00 hores, s'inicia la Lliga Catalana Divisió d'Honor 2022-23, la màxima competició regular on participen els principals Clubs de Dards de Catalunya. Aquest any la competició comptarà amb dos grups a la Divisió d'Honor, el grup Groc i el grup Vermell.

Lliga Catalana FCD - Divisió d'Honor

La Divisió d'Honor 2022-23 està formada per tretze equips, això suposa que es manté la línia ascendent  de creixement en aquesta competició per cinquena temporada consecutiva. Des de la temporada 2017-18 amb set equips a l'actual, cada any s'han incorporat més equipes a la màxima competició regular.
 
Aquesta edició s'han incorporat el CD Tarragona de Tarragona i el CD El Vendrell que jugarà a Les Roquetes del Garraf (Sant Pere de Ribes). Els dos clubs retornen totalment renovats a la Divisió d'Honor. Ambdós clubs compten amb esportistes que ja han jugat a la Lliga Catalana als quals s'han sumat noves incorporacions.
 
Aquesta temporada també hi participen el Club Dards La Xarxa, de Puig-Reig, que és el club degà dels dards catalans; l'Esplugues CD d'Esplugues de Llobregat, un dels clubs amb més jugadores femenines que aquest any també hi participa amb un segon equip, el Riders EF; el CD Guardiola de Manresa, el  Lligues Adg.cat amb el seu equips CD Olot, el Piritoño CD que aquest any juga a Cebrià de Vallalta, el CD Terrassa de Terrassa, el CD Baix Camp de Reus, el CEDSAB de Sant Andreu de la Barca, el Cossetans CD de Tarragona i el CD Goyos Sant Boi de Sant Boi de Llobregat que defensarà el títol assolit la temporada passada. Tots ells lluitaran per alçar-se campions de la Divisió d'Honor.
 
La competició es juga els dissabtes a les 17:00 hores i el format serà sis partides individuals i tres partides de parelles, on hi ha en joc nou punts, que es juguen a un set al millor de tres jocs al 501 sortida oberta i acabat en doble o doble diana. Podeu trobar el reglament complert a Espai Federat / Reglament. El Format de joc Lliga Catalana és el mateix dels darrers anys i aquest any es gestionarà a través del Nakka, per poder seguir en directe els partits. Les actes seran iguals a les habitual, que aquí us deixem en format excel i pdf.
 
Els partits de Lliga no es poden ajornar, en tot cas es mirarà d’avançar, sempre i quan el motiu sigui de força major. Per a ajornar un partit s’ha de comunicar amb 15 dies d’antelació a la FCD, informant en el mateix moment la data acordada entre dos equips implicats. En aquest moment la FCD procedirà a tramitar l’acceptació de la modificació. En cas de no fixar data, la FCD assignarà el primer dissabte/diumenge lliure, que no hi hagi competició FCD. Els dissabtes a la tarda que hi hagi rànquing FCD, no es poden celebrar partits de cap altre competició federada.
 
Un any més agrairem que publiqueu les fotos de les vostres partides i del tercer temps al facebook i Instagram per tal de poder il·lustrar i donar color a la jornada sota el hashtag #lligadards. Aquestes fotos agraïm que no hi apareixin begudes que no siguin aigua o isotòniques i que amés les feu arribar al grup de capitans, per tal de poder-les compartir a les xarxes de la Federació.
 
El terminis de finalització de les competicions regulars aprovat en la darrera assemblea, va ser acabar la competició pels vols del 15-juny. Amb aquesta premissa i seguint el reglament general de competicions en vigor, hem establert que els equips inscrits es repartiran en dos grups, el Groc i el Vermell. Quedant un grup de 6 equips i un altre de 7 equips.

La competició consistirà en una primera fase de lliga a doble volta i una segona fase en un quadrant final:
Els partits es jugaran a nou punts, sis punts individuals i tres de parelles. Cada punt és un set al millor de tres jocs al 501 D.O., a dos jocs guanyats per punt.
Un cop finalitzada la lliga regular, es farà el quadrant final que comptarà amb dos partits a les rondes de vuitens i quarts de final. A vuitens de final o Last-16 lliuraran ronda els dos guanyadors de cada grup i el millor segon. Passarà ronda l’equip que guanyi dos partits o en cas d’empat, es resoldrà amb l’equip que hagi guanyat més punts, en cas de persistir l’empat, es resoldrà per jocs guanyats i si encara hi hagués empat es jugaria immediatament després de finalitzar el segon partit un set al millor de 3 jocs per parelles (escollides lliurement pel capità).

Classificació final i emparellaments del quadrant final:
 
DIVISIÓ D'HONOR - 1a Jornada - 5 de novembre a les 17:00 hores

En les properes hores es farà el sorteig de la primera jornada i es crearà el calendari complert.

El llistat d'esportistes registrat per cada club ja està actualitzat al gestor de la Lliga Catalana, fent clic sobre cada equip podreu veure els números de llicència dels esportistes amb els drets en vigor per aquesta temporada.  

El calendari complert disponible aquí.

Un any més la web de gestió de la Lliga Catalana serà a lligadards.leaguerepublic.com, un espai gratuït on la publicitat no depén de la FCD. El calendari es publicarà en breu i l'anunciarem quan estigui completat. Conèixer més sobre el funcionament de les estadístiques individuals i d'equip, classificació, previsió de resultats, màxima tancada, 180's, millor partida, actes de partits i molt més disponible aquí

Molta sort a totes i tots, gaudiu dels partits i els dards! #totsfemfederacio #femdiana #femesport

Sorteig de la 1a JORNADA Lliga Catalana Divisió d'Honor 2022-23

Grup Groc:
CD LA XARXA vs CD TERRASSA
CD BAIX CAMP vs CD TARRAGONA
CD OLOT vs CD GOYOS SANT BOI
CD EL VENDRE vs bye

Grup Vermell:
COSSETANS CD vs CEDSAB
RIDERS EF CD vs ESPLUGUES CD
CD GUARDIOLA vs PIRITOÑO CD LA SALA

Vídeo del sorteig:

 


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.