Cercar

Competicions Campionats de Catalunya

30è Campionat de Catalunya: Campió de Clubs Lligues Adg.cat CD Olot

Aquest cap de setmana s’han celebrat els 30ens Campionats de Catalunya de Dards, competició que s’havia de celebrar a l’octubre de 2020 i que va quedar ajornada per la pandèmia.

És la primera competició presencial de dards que es celebra després de l'aturada força pel Covid-19 i ha registrat una participació en un 25% superior en nombre de clubs, respecte al 2019. També és la primera vegada, que la màxima competició nacional de dards, s’ha celebrat a Olot, la Garrotxa.

El llançament d'honor va anar a càrrec de Pep Berga, alcalde d’Olot, donant així el tret de sortida de la competició.

La competició va iniciar-se amb la reunió de capitans, desprès es va fer un minut de silenci pels esportistes que ens han deixat recentment, Alberto Hernández Macho (de l'Esplugues CD) i José Manuel Fernandez Josendez. Sobre les 11 del matí es va començar doncs amb la primera ronda de la maratoniana jornada, que aquest any es va completar amb poc més de onze hores, on la punteria, la resistència i la regularitat són les claus per guanyar partit a partit.

La competició s'ha celebrat en dues fases, una primera on els clubs han quedat repartits en dos grups i han jugat en un round robin, tots contra tots, i una fase final on els dos millors de cada grup s'han classificat per les semifinals.

Les partides s'ha jugat al 501 començament directa i sortida amb doble, al millor de 25 punts. Les divuit línies de tir disposades, per aquesta edició dels campionats nacionals, han estat les habituals en les competicions internacionals, que ofereixen més comoditat en benefici d'un millor espectacle.

Poc més d'un centenar d'esportistes participants, arribats d’arreu de Catalunya, han entrat en acció en una llarga jornada de dards i de retrobament amb tots els clubs i esportistes, Al final de la jornada s'han acumulant un bon grapat d'hores de competició.

La primera ronda ha servit per acabar de finalitzar l'escalfament dels esportistes i la igualtat entre alguns clubs participants ja es va començar a observar. En gairebé totes les rondes hi va haver partits emocionants que es resolien al desempat o bé eren entre rivals directes, a la lluita per una millor posició final a la classificació.

Les noves competicions creades en línia, durant la pandèmia, han suposat que els esportistes han mantingut l'activitat i al competir han anat entrenat i millorant el seu nivell, fet notori en moltes de les partides jugades durant el Campionat.

Desprès de la fase de grups els finalistes han sigut per un costat el CD Terrassa i Piritoño CD de Malgrat de Mar que s'ha imposat al Grup A al CD Pinedards de Pineda de Mar, l'Esplugues CD i el CEDSAB de Sant Andreu de la Barca. 

Al Grup B els finalistes han sigut el Lligues Adg.cat d'Olot i el CD La Xarxa de Puig-Reig, que s'han classificat clarament guanyat al CD Baix Camp, de Reus, al CD Guardiola de Manresa i el Cossetans CD de Tarragona.

Després del sorteig de la segona fase, han quedat definides les semifinals. El CD Terrassa es creuava amb l'equip local, el Lligues Adg.cat - CD Olot i per l'altre el CD Pritoño i el CD La Xarxa.

La primer finalista ha sigut el Lligues Adg.cat que ha remuntat un partit que anava perdent 5-2, ha empatat 5-5 i partir d'aquí, s'ha posat davant del marcador per primer cop amb el 5-6 i ha seguit sumant fins acabar guanyat per 9-13 davant d'un CD Terrassa que ha acabat acusant la manca d'encer al doble final.

L'altra semifinal l'ha començat guanyat el primer punt el Piritoño CD, partir d'aquí el CD La Xarxa ha empatat i ha agafat la iniciativa del partit. Dominant el partit fins al 12-5 els de Malgrat de Mar han reaccionat i s'han possat 12-9, moment en el que Carlos Lamela del CD La Xarxa ha tancat el joc definitiu que donava l'accès a la final al CD La Xarxa, el club degà dels dards catalans.

La final ha començat a pocs minuts de les 10h de la nit. El CD La Xarxa de Puig-Reig es classificava per jugar la final i defensar el títol de Campions de Catalunya, aquest cop davant del Lligues ADG.cat d'Olot. El partit va començar molt igualat, però a partir de l'empat a 2-2 els olotins es van avançar guanyant 5 jocs seguits. Amb el 3-9 al marcador els "xarxeros" van guanyar un nou punt que els donava aire per seguir vius al partit. Amb un marcador  de 5-10 el Lligues Adg.cat seguia cómodament per davant al marcador. Amb el 6-12 al marcador Hilari Pons de la Xarxa i Josep Arimany pels d'Olot, es jugàven un dels puns decissius, però l'Hilari va guanyar el punt per un 7-12. A continuació van entrar en acció l'Enric Cid de la Xarxa i l'Òscar Fernandez pels olotins, i aquí si, l'Òscar va fer el doble que donava el primer campionat per al Lligues Adg.cat, del Club Dards Olot.

Meritòria victòria dels d'Olot, que han col·laborat amb la Federació Catalana de Dards en l'organització i en la disposició del Palau Firal d'Olot, que s'ha vestit de gala per ser l'hepicentre dels dards durant aquest cap de setmana.

Podeu consultar algunes de les millors fotos aquí (disponible en breu)

CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CLUBS
Fase de grups

GRUP A
PINEDARDS CD, CD TERRASSA, PIRITOÑO CD, ESPLUGUES CD, CEDSAB

Ronda 1
PINEDARDS CD 9-13 CD TERRASSA
CEDSAB 7-13 ESPLUGUES CD

Ronda 2
PIRITOÑO CD 13-5 PINEDARDS CD
ESPLUGUES CD 4-13 CD TERRASSA

Ronda 3
PINEDARDS CD 13-5 ESPLUGUES CD
PIRITOÑO CD 13-5 CEDSAB

Ronda 4
CD TERRASSA 13-2 PIRITOÑO CD
CEDSAB 5-13 PINEDARDS CD

Ronda 5
ESPLUGUES CD 2-13 PIRITOÑO CD
CEDSAB 8-13 CD TERRASSA

Classificació Grup A: 1er CD Terrassa 4 victòries, 2on CD Piritoño 3v, 3er CD Pinedards 2v, 4rt Esplugues CD 1v, 5è Cedsab 0v

GRUP B
CD BAIX CAMP, CD LA XARXA, CD GUARDIOLA, LLIGUES ADG.CAT, COSSTANS CD

Partit 1
CD BAIX CAMP 12-13 CD LA XARXA
COSSTANS CD 1-13 LLIGUES ADG.CAT

Ronda 2
CD GUARDIOLA 9-13 CD BAIX CAMP
LLIGUES ADG.CAT 13-4 CD LA XARXA

Ronda 3
CD BAIX CAMP 6-13 LLIGUES ADG.CAT
CD GUARDIOLA 13-3 COSSTANS CD

Ronda 4
CD LA XARXA 13-2 CD GUARDIOLA
COSSTANS CD 6-13 CD BAIX CAMP

Ronda 5
LLIGUES ADG.CAT 12-13 CD GUARDIOLA
COSSTANS CD 2-13 CD LA XARXA

Classificació Grup B: 1er  Lligues Adg.cat 3v, 2on CD La Xarxa 3v, 3er CD Baix Camp 2v, 4rt CD Guardiola 2v, 5è  Cossetans CD 0v


SEMIFINALS
CD TERRASSA 9-13 LLIGUES ADG.CAT
CD PIRITOÑO 9-13 CD LA XARXA

FINAL
LLIGUES ADG.CAT 13-7 CD LA XARXA

El quadrant:

LA CLASSIFICACIÓ DELS CLUBS

1er Lligues Adg.cat
2on CD La Xarxa
3er CD Terrassa
3er CD Piritoño
5è CD Pinedards 2 punts +4
6è CD Baix Camp 2 punts +3
7è CD Guardiola 2 punts -4
8è Esplugues CD 1 punt -22
9è CEDSAB 0 punts -27
10è Cossetans CD 0 punts -40


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.