Cercar

Competicions Competicions World Darts

3a Setmana Catalana de l'Esport 2023: Catalunya guanya a França -all results-

Aquest cap de setmana dins del marc de la 3a SETMANA CATALANA DE L'ESPORT organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Secretaria General de l'Esport (Generalitat de Catalunya), s'ha celebrat el partit amistós internacional entre Catalunya i França.

Aquest dissabte 8 de juliol a Terrassa, la seu del vigent campió de la Lliga Catalana 2022-23, el Club Dards Terrassa, ha acollit el partit amistós internacional entre Catalunya i França que un cop més servirà de test per a la selecció, aquest cop de cara a la propera World Cup que es celebrarà el setembre a Dinamarca.

El tret de sortida el va marcar el llançament d'honor d'en Gerard Esteve, president de la Unió de Federacions Esportives Catalanes, en Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, que van ser companyats per en Josep Maria Salvadó, president de la Federació Catalana de Dards i d'en Jonathan Martín, presdient del Club Dards Terrassa.

La competició s'ha desenvolupat sota el format de competició d'una Copa del Món: amb les modalitats d'equip, individual i parelles, tant en Dones com en Homes.

Pel que fa a les dones la competició va començar amb la modalitat d'equips amb un equip per nació, Catalunya va controlar el partit a round robin i les noies van anar sumant punts inicials i agafant avantatge al marcador fins a un resultat final de 12 a 4.

Per la tarda va ser el torn de les parelles femenies. Loli Cascales i Iolanda van perdre contra Alexandra/Sandrine 4-1 i per l'altre costat Núria/Fani van guanyar 4-0 a Justine/Maëly. La final va ser dominada per les catalanes Nuria Plaza /Fani Ros (CAT) que amb un 4-2 es van proclamar guanyadores davant Alexandre/Sandrine.

A continuació es va iniciar l'individual femení on a primera ronda tant sols la catalana Núria Plaza es va veure superada per la mínima 3-4 per Sandrine Valverde, mentre Fani, Iolanda i Loli superaven els seus partits de primera ronda. A semifinals Loli Cascales va guanyar 4-0 a Iolanda Riba i la francesa Sandrine Valverdre va guanyar novament 3-4 aquest cop davant de Fani Ros. La final va ser emocionant i els punts s'anaven alternant entre Loli i Sandrine, que amb el 3-3 van jugar el joc de desempat. Sandrine ja portava dos victòries al joc de desempat en les rondes prèvies, però aquest cop Loli Cascales (CAT) va fer el doble per adjudicar-se el partit 4-3 i proclamar-se guanyadora.

La classificació final femenina va quedar 63 punts per Catalunya i 36 per França, un resultat marcat principalment per les victòries en la modalitat d'equips, individuals i parelles que va donar molts punts a Catalunya.

Al quadre masculí els homes van competir amb dos equips per costat, un fet que va permetre donar entrada a la selecció catalana i francesa, més esportistes i donar experiència internacional a un nombre més elevat de jugadors. Dels quatre partits round robin que es van celebrar la catalan army tant sols va perdre un únic partit, obtenint victòria en tots els altres. Hi va haver un partit que es va resoldre amb un set (al millor de tres jocs) de desempat per resoldre l'empat 8-8 on en Mathew Lee va ser l'escollir pel seleccionador, Josep Santonja, per jugar el set final, que va tancar amb un 2-0 al seu favor.

HOMES Round Robin França 1 10-6 Catalunya 1
HOMES Round Robin França 2 5-11 Catalunya 2
HOMES Round Robin França 1 8-9 Catalunya 2
HOMES Round Robin França 2 1-15 Catalunya 1

Ja per la tarda va ser el torn del torneig de parelles on Catalunya va fer un ple guanyant tots els partits contra els francesos. A semifinals en Raul/Jonathan va superar 4-1 a Mathew/Sergio i Carles/Kilian van fer el mateix resultat davant Josep/Marc. La final va repetir resultat de 1-4 per en Carles Arola i Kilian Perales (CAT) que van superar a en Raul Invernon i Jonathan Martín en un partit molt més igualat del que diu el marcador final.

Seguidament es va celebrar la competició individual masculina que tancaria el partit amistós. A primera ronda van quedar emparellats un esportista de cada selecció on cal destar els francesos Bruno Silva i Ian Snooke que van ser els dos únics francesos en superar la primera ronda davant d'en Josep Arimany i Joanthan Martín. Ja a segona Ronda en Carles Arola i Kilian Perales van guanyar 4-0 respectivament a Sergio Garrido i Mathew Lee, mentre Marc Costa guanyava 3-4 a Ian Snooke i Raul Invernon endosava un 4-1 a Bruno Silva. Ple de Catalunya a semifinals on en Carles va superar  4-2 a Marc i en Raul un 4-3 a Kilian en el partit més emocinant de la ronda. La final no va ser menys emocionant en Carles Arola i Raul Invernon van empatar 3-3 i s'ho van jugar en un punt final on el calellenc Carles Arola (CAT) va acabar guanyant 4-3 a en Raul.

La classificació final masculina va quedar 119 punts per Catalunya i 34 per França, un resultat marcat principalment per les victòries en la modalitat d'equips amb un primer i segon lloc, en individuals amb quatre catalans al pòdium i a les parelles amb una altre final catalana, que va donar molts punts a Catalunya.

QUADRANTS, actes dels partits i classificació per competició: veure pdf aquí.

 


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.