Cercar

Competicions Competicions World Darts

France vs Catalonia: Montse Boronat i Jonathan Martin els grans destacats

Catalunya fa un molt bon paper contra França on la Montse Boronat i Jonathan Martín han estat els més destacats.

La selecció catalana de Dards va disputar aquest cap de setmana un enfrontament amistós contra França a Bordeus. La competició es va desenvolupar en modalitat equips, individual i parelles, tant en dones com en homes, condensant totes les competicions en una única jornada.

Catalunya es va imposar en cinc de les sis modalitats. Al quadre femení l’individual el va guanyar Montse Boronat al vèncer 4-3 a Aurelia Lalliaud en un partit molt igualat on la tarragonina va anar sempre per davant al marcador i amb un doble dos va guanyar el punt final.

A les parelles la Montse Boronat i Loli Cascales  es creuaven a la final amb Aurelia Lalliaud i Elodie Pourrie. Al primer punt els nervis es van deixar notar i el dard a doble es va fer esperar, però va caure del cantó de les catalanes. A partir d’aquí el control del partit va ser per les catalanes que van tancar amb un contundent 4-0. En la modalitat d’equips, en el Round Robin, França va estar més encertada als dobles i van aconseguir guanyar 9-5 a les catalanes.

Destacar per altra banda la màxima tancada de 146 punts de Fani Ros (màxima tancada de tota la compentició -dones i homes-), una tirada de 180 de Montse Boronat i millor partida de parelles per Montse i Loli.

Al quadre masculí es disputava amb dos equips per cada selecció. El domini català ja es va començar a deixar veure en la modalitat d’equips on els dos combinats catalans van guanyar tots els seus respectius partits contra els francesos.

En la modalitat individual tots els esportistes catalans van superar els seus rivals francesos menys en Josep Arimany, que malgrat fer un molt bon partit va perdre 2-4 davant del francès Johann Esclamadon. A quarts de final Johann va seguir avançant desprès de guanyar a l’Hilari Pons per 4-3 però a semifinals va perdre contra en Mathew Lee, esportista establert fa més de vint anys Catalunya, que el va guanyar 4-1. A l’altre part del quadrant en Jonathan Martín va arribar a la final després de superar a Romain Lebougre 4-2, al seu company Marc Costa 4-1, a Carles Arola 4-2. Ja a la final en Jonathan va seguir amb pas fer per guanayar 4-2 davant d’en Mathew.

A les parelles Catalunya va seguir amb el seu domini i a primera ronda van deixar a fora a totes les parelles de francesos, que malgrat mostrar un bon joc, no van saber resoldre les oportunitats que van tenir. La final la van jugar per un costat en Manel Invernon i Mathew Lee i per l’altre en Josep Arimany i Jonathan Martín. El partit va ser molt igualat i es va resoldre en el punt de desempat, on la parella formada per Josep i Jonathan van guanyar per guanyar amb un marcador final de 3-4.

Destacar estadistiques com la màxima tancada de 130 punts de Josep Arimany i en parelles una tancada de 140p de Carles Arola i Raul Invernon i una de 135p de Manel Invernon i Mathwe Lee. Es van registrar diverses tirades de 180s Jonathan (3), Carles (2) i Hilari (1) en individual i alguna més que es va registrar en les parelles.

Un molt bon test per als esportistes catalans que els serveix de preparació per a futures competicions.

Tots els resultats, estadistiques i quadrant amb detall estan disponibles en la publicació que s'ha fet amb els resultats en directe aquí. També hi ha disponible el pdf amb totes les modalitats i resultats aquí.

Foto: Ian Snoke  


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.