Cercar

Competicions Competicions World Darts

43rd Winmau World Masters 2016
Amb participació Catalana

El proper 2-3-4 de Desembre es celebra el 43rd Winmau World Masters 2016,  aquesta edició no es celebrarà a Hull, sinó a Londres, per a ser exactes a Camberley, on hi ha el  Lakeside Country Club (Frimley Green), espai que acull els prestigiós Lakeside World Professional Championship.

Aquesta any es celebra més tard, ja que la British Darts Organisation, organitzadora i gestora de la competició, va endarrerí les dates. Aquest ajornament ha suposat un fet insòlit, que un mateix Open, com el Catalonia Open, hagi classificat per aquesta edició els guanyadors del 2015 i 2016.

Com cada any des del 2011, quan Catalunya va ser reconeguda com a membre de ple dret de la World Darts Federation, la Federació Catalana de Dards ha assegurat la participació catalana a la competició més prestigiosa i antiga que encara es celebra, el Winmau World Masters. Una competició que només es superada amb importància pel Lakeside World Pro.

Aquesta any 2016 els catalans que s'han confirmat la seva participació a l'event són:

Arola, Carles Catalonia    BDO Recognised Events    Catalonia Open 2015
Invernon, Raul Catalonia National Play-off  Catalonian National Play-off
Munoz-Ramos, Antonio Catalonia National Play-off Catalonian National Play-off
Velasco, Javier Catalonia National Play-off Catalonian National Play-off
Plaza, Nuria Catalonia National Play-off Catalonian National Play-off

Altres esportistes que participaran al World Masters i que s'han classificat a travès de competicions organitzades per la FCD:
Sharon Prins- Netherlands - Catalonia Open 2015
Aileen de Graaf - Netherlands - FCD Anniversary Open 2016
Kevin Simm - England - FCD Anniversary Open 2015

Esportistes classificats en competicions FCD i que han renunciat a la invitació:
Daniel Zapata - Catalonia - National Champion 2015
Iolanda Riba - Catalonia - National Champion 2015
José A Oliveira Sousa -Catalonia - FCD Aniversary Open 2015
Marti Martí-Santamaria - Catalonia - Catalonia Open 2016

Cal recordar que quan un esportista guanya l'accèssit a participar al Masters Mundial de Dards, és una invitació personal i intransferible. Per tant es dona el cas, principalment en esportsites TOP mundial, que hagin guanyat més d'un Open classificatori, quedant el segon i successius guanyats com a desertes, a efectes de guanyar plaça al Winmau. Com podria ser, per exemple, el cas de Sharon Prins que va guanyar el Catalonia Open 2015 i 2016, i també el FCD Anniversary 2015.

Els defensors del títol de campions del Masters Mundial i que van guanyar el 2015 són:
Men’s: Glen Durrant
Women’s: Aileen De Graaf
Boys: Justin van Tergouw
Girls: Danielle Ashton
WDDA Champions: Vince D’hondt

Una de les curiositats del Winmau World Masters, es que ens permet veure que tots els esportistes professionals comencen la seva formació per la base, a la seva federació nacional, on es formen, creixen i agafen nivell. I un cop es veuen amb diversos títols a la butxaca, capacitat i recursos per fer el canvi al circuit professional (PDC) s'hi passen per acabar triomfant. Com podeu comprovar visitant el mur de la fama del Winmau World Masters, competició que han guanyat esportsites com Phil Taylor (1990), Rod Harrington (1991),  Mark Dudbridge (2002), Mervyn King (2004), i més recentment  Raymond van Barneveld (2001-2005), Michael van Gerwen (2006), Robert Thornton (2007) i Stephen Bunting (2012), per citar-ne alguns. Consular el mur de la fama "Hall of fame": http://www.winmau.com/pages/790/Past_Winners_of_the_Winmau_World_Masters/


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.