Cercar

Competicions Competicions World Darts

WDF Europe Cup 2018: Resultats, fotos i vídeos

Fotos: www.dardscatalunya.cat/album/..europe-cup-2018 

Aquesta setmana s'ha celebrat a Budapest, Hongria, la 21a WDF EUROPE CUP 2018, competició amb les principals seleccions dels països membres de la Federació Mundial de Dards (WDF). 

Aquesta edició ha estat de rècord amb 38 seleccions masculines i 32 femenines que han participat en aquest esdeveniment bianual. La selecció catalana masculina, ha fet la seva quarta participació, mentre per la femenina la segona i ha tornat a entrar en acció en una Copa d'Europa desprès de la seva única participació al 2012, quan la selecció de dones era de dues jugadores per les quatre que l'han de formar actualment.

La Selecció Catalana 2018 la masculina està formada per: Carles Arola (Piritoño CD), Josep Arimany (CD Olot), Sergio Garrido (CD Baix Camp) i Antonio Rodríguez Calvo (Piritoño CD); i la femenina per Loli Cascales (Palafrugell CD) Núria Plaza (Piritoño CD), Iolanda Riba (CD Baix Camp) i Maria José Gómez (CD Olot). Pots conèixer més dels esportistes aquí.

Vídeo de la presentació de Catalunya a la Cerimònia Inaugural:

Resultats

Globalment pel que fa a les dones, era el primer cop que Catalunya participava amb 4 jugadores. A la fase de grups van anar de menys a més, però en general els hi va mancar una mica de sort i convenciment en elles mateixes. Això es va traduir en la pèrdua d'alguns jocs en moments importants del partit, que haguessin canviat la dinàmica final.

Destacar el partit que Núria Plaza va guanyar contra Savvery (Gal·les) a l'escenari principal en l'individual i televisat en directe, després que el dia anterior havia perdut fent parelles amb Maria José Gómez justament davant de les gal·leses.

Pel que fa als homes, el sorteig els va deixar al grup més complicat amb Anglaterra i Gal·les al grup, dues de les grans favorites del torneig. Amb Anglaterra es va fer un bon partit, tot i perdre 9-4 contra grans jugadors com el campió del món Scott Mitchell acompanyat per Nigel Heydon, Paul Hogan y Daniel Day, un equip farcit de jugadors Top mundial on es van perdre 4 jocs per no clavar el doble a la primera. Contra Grècia es va perdre desprès d'anar per davant 5-2, la manca de confiança va permetre la remuntada dels grecs per guanyar el partit. Ja contra Gal·les i sense res en joc no es va poder gran cosa més. També van puntuar tots els homes, un fet important donada la rellevància dels rivals.

Destacar el partit entre Sergio Garrido i Paul Hogan (ENG) al qual va poder guanyar 4-2. Però Paul el va aprofitar l'error a doble per empatar 3-3. A la partida bona va reaccionar en Hogan que va fer quasi una partida perfecta (de 9 dards) fallant el setè dards a triple 20 i acabant amb 12 dard i deixant al català sense opció a poder guanyar.

El seleccionador, Tony Gragera, comentava que no és del tot negatiu. “No ha estat la nostra millor participació però, malgrat tot, s’ha jugat a més bon nivell. La progressió positiva tard o d’hora ha de tenir la seva recompensa traduïda en resultats. Cal treballar l’actitud, ja que hi ha moments on baixa la concentració”.

Els Selecció Femenina ha sumat 13 punts assolint el 19è lloc de 33 seleccions participants, mentre la Selecció Masculina ha sumat un total de 3 punts ocupant el 33è lloc de 38 països.


DIA 1

Primer dia de competició on es juga per EQUIPS on les seleccions han estat sortejades en vuit grups. Les seleccions participants juguen amb quatre esportistes que juguen cada enfrontament en format round robin, tots contra tots. El primer equip que guanya 9 jocs (legs) guanya el partit, en cas d'empatar 8-8, es juga un joc de desempat adicional tie-break.

HOMES: Catalunya ha estat encuadrada al grup 1 amb les seleccions d'Anglaterra, Grècia i Gal·les, un dels grups amb seleccions de gran nivell. Les grans favorites Anglaterra i Gal·les han estat les que han pasat al quadrant final a ko directe.

Catalunya ha fet un molt bon paper, malgrat no guanyar cap partit, però en tots els punts ha arribat a tancament. La majoria de jocs s'han tancat amb entre 12 i 18 dards. Defensar la sortida i guanyar un break en aquestes competicions, on hi participen els millors del món, és molt difícil. I s'hi afegeix un plus més de dificultat amb seleccions plenes d'esportistes del Top 50 mundial com són Gal·les i Anglaterra que han ocupat el 1er i 2on lloc a la fase de grups. Una llàstima al partit contra Grècia que desprès d'anar per davant 4-1 i 5-2 s'ha perdut per la mínima i a les portes de forçar el joc final de desempat. Tots els esportistes han sumat punts i això els donarà ànims per afrontar la competició individual i de parelles.

RESULTATS del Grup 1:

1) England 9-4 Catalunya
2) Greece 2-9 Wales
3) England 6-9 Wales
4) Greece 9-7 Catalunya
5) England 9-1 Greece
6) Wales 9-2 Catalunya

DONES: Catalunya ha quedat enquadrada al grup 8 amb Països Baixos, Suïssa i França, una grup també força complicat amb tres seleccions farcides d'esportistes habituals al circuit internacional. Les catalanes han anat de menys a més, el primer partit i la primera presa de contacte contra Suïssa s'han notat els nervis d'una gran competició. Contra França s'ha guanyat amb bones partides i amb molta confiança per afrontar el partit més complicat contra les favorites holandeses en un partit on no han pogut fer gaire davant d'aquest gran combinat. Països Baixos ha passat com a primera de grup, mentre Suïssa ha estat la segona classificada. Catalunya s'ha quedat a les portes de poder superar la fase de grups.

Resultats del grup 8:
1) Netherlands 9-0 France
2) Catalunya 3-9 Switzerland
3) Netherlands 9-7 Switzerland 
4) Catalunya 9-5 France
5) Netherlands 9-0 Catalunya
6) Switzerland 9-1 France 

 

DIA 2

INDIVIDUAL HOMES i PARELLES DONES, on tots els esportistes queden emparellats en un quadrant a KO directe. En Individual les primeres rondes es juguen al millor de 7 jocs al 501 D.O., els quarts de final al millor de 9 jocs, la semifinal al millor de 11 jocs i la final al millor de 13 jocs. En parelles es juga al millor de 7 jocs, a semifinals al millor de 9 jocs i la final al millor de 11 jocs.

RESULTATS: els anirem actualitzan a mida que finalitzin els partits

Els esportistes de Catalunya juguen a primera ronda amb els següents rivals:
INDIVIDUAL HOMES
1a Ronda - Last 256 - millor de 7 jocs
Josep Arimany CAT vs bye
Sergio Garrido-CAT vs bye
Tony Rodriguez-Calvo-CAT vs bye
Carles Arola CAT 1-4 Usyk Artem-UKR

2a Ronda - Last 128
- millor de 7 jocs
Josep Arimany CAT 4-0
Alim Oktem-TUR
Paul Hogan-ENG 4-3 Sergio Garrido-CAT
Willie Biggane-IOM 4-1 Tony Rodriguez-Calvo-CAT

3a Ronda - Last 64 Josep Arimany CAT 4-1 Gábor Petrács HUN
4a Ronda - Last 32 Josep Arimany CAT 3-4 Oleksandr Mamyka-Ukraine
Excel·lent 17è lloc per en Josep Arimany "Masnou" que ha perdut per la mínima al joc de desempat


PARELLES DONES
1a Ronda - Last 128
- millor de 7 jocs
Cascales/Riba-CAT vs bye
Plaza/Gomez-CAT vs bye

2a Ronda - Last 64 - millor de 7 jocs
Larsen/Rasmussen-DEN 3-4 Cascales/Riba-CAT
Andrews/Hooton-IOM 1-4 Plaza/Gomez-CAT

3a Ronda - Last 32 - Millor de 7 jocs
Cascales/Riba-CAT 1-4 Pruim/Jansson-Sweden-A
Bailly/Clercq-Jersey-B 0-4 Plaza/Gomez-CAT

4a Ronda - Last 16 Savvery/Potts-WAL 4-2 Plaza/Gomez-CAT
9è Lloc per a les jugadores catalanes

 

DIA 3

INDIVIDUAL DONES i PARELLES HOMES. En Individual les primeres rondes es juguen al millor de 7 jocs al 501 D.O., els quarts de final al millor de 9 jocs, la semifinal al millor de 11 jocs i la final al millor de 13 jocs. En parelles es juga al millor de 7 jocs, a semifinals al millor de 9 jocs i la final al millor de 11 jocs.

INDIVIDUAL DONES
1a Ronda - Last 256
- millor de 7 jocs
Loli Cascales-CAT vs bye
Maria Jose Gomez-CAT vs bye
Iolanda Riba-CAT vs bye
Nuria Plaza-CAT  vs bye

2a Ronda - Last 128
- millor de 7 jocs
Giada Marani-ITA 4-1 Loli Cascales-CAT
Jitka Císarová-CZE 3-4 Maria Jose Gomez-CAT
Iolanda Riba-CAT 1-4 Carole Frison-FRA
Nuria Plaza-CAT 3-4 Chris Savvery-WAL Partida jugada a l'escenari principal, vídeo /youtu.be/nuriaplaza

3a Ronda - Last 64 - millor de 7 jocs
Maria Jose Gomez-Catalonia 4-1 Kaisu Rekinen-Finland
Nuria Plaza-Catalonia vs Anne Willkomm-Germany

4a Ronda - Last 32 - millor de 7 jocs
Maria Jose Gomez-Catalonia vs ...PARELLES HOMES
1a Ronda - Last 128 - millor de 7 jocs
Garrido/Rodriguez-Calvo-CAT vs bye
Arola/Arimany-CAT vs bye

2a Ronda - Last 64 - millor de 7 jocs - Hora de joc 13h
Biggane/Harrison-IOM 4-3 Garrido/Rodriguez-Calvo-CAT 
Arola/Arimany-CAT 3-4 O'Hara/Meaney-IRE


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.