Cercar

Galeria Sala de Premsa

Balanç de l'Any 2014

Balanç de l'any 2014 per en Josep Maria Salvadó i Val, President de la Federació Catalana de Dards:

(entrevista realitzada per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes)

Josep Maria Salvadó i Val, President FCDQuin balanç fas dels resultats de les competicions disputades durant el 2014?
Aquesta temporada els dards han experimentat novament un lleuger creixement, en la seva pràctica i participació en les competicions federades. Aquesta increment de participació ha repercutit molt positivament en el nivell dels esportistes, que cada cop és més alt, fet notori als Campionats Nacionals en les modalitats individuals, parelles, d'equips i clubs on s'han vist partides de nivell professional.

Què destacaries de la vostra participació internacional?
Aquest 2014 ha estat el millor a nivell esportiu on els dards han obtingut els seus millors registres històrics. La Selecció de Catalunya ha quedat en 26è lloc a la Copa d'Europa, el millor resultat de la història.
A més, en la modalitat individual masculina, en Carles Arola va quedar 17è d'entre 256 participants, obtenint la millor marca d'un català en una Europe Cup.
Fins a sis esportistes s'han classificat per al prestigiós Masters Mundial de Dards, on en Juan Robles ha obtingut el millor resultat d'un esportista català en aquesta competició, assolint el 49è lloc.
En definitiva, ha estat un any brillant on s'han superat molts registres fruit del treball de les darreres temporades, on des de la Federació hem aportat més competicions d'àmbit local i internacional dotant el calendari de més competitivitat. Una competitivitat que s'ha vist reflectida en els resultats obtinguts i que ens fa ser esperançadors per la propera temporada.

Com afronteu el 2015?
La propera temporada l'afrontem amb molt optimisme, treballant per seguir creixent en nombre d'esportistes masculins i femenins en les competicions federades. Amb la nova temporada, arriben les noces d'argent de la Federació amb l'ambició de consolidar la participació, que en aquest moments de recessió econòmica fa que sigui de nou un gran repte. Serà un any especial, amb més competicions internacionals organitzades aquí, a Catalunya i on l'objectiu més important serà posar les màximes facilitats als esportistes per a seguir millorant els resultats de l'excel·lent any que acabem.

Que et sembla el procés polític que està vivint Catalunya?
En aquests moments la societat és mes participativa en tots els àmbits, la implicació a nivell social ha crescut notablement i l'esport no ha quedat en segon terme. El moviment social que estem vivint s'ha d'aprofitar per enfortir el teixit associatiu i esportiu, on el voluntariat i les col·laboracions son constants. Però cada cop és més complicat mantenir vius els esports minoritaris i les petites federacions. La imposició de noves normatives en matèria esportiva que arriben des del Govern espanyol suposen una càrrega massa gran per als clubs petits i locals, amb el conseqüent perill de fer-los desaparèixer. Tots aquest ingredients no ajuden per poder créixer i mantenir viu l'esport federat, amb la llei de professions, l'impost de societats i la llicència única són un clar exemple de la realitat que ens toca patir ara. Per sort, els clubs de dards, requereixen una estructura organitzativa molt senzilla i es veuran menys afectats que altres esports, però mirant a l'horitzó i seguint amb el creixement que estem promovent des de la Federació, fa que mirem amb molt recel el panorama actual. Esperem un futur millor per l'esport i per tots.

Què hi podria guanyar la vostra federació amb la independència?
Ara per ara, els dards gaudim d'una situació privilegiada, ja que a Espanya no és un esport reconegut pel Consejo Superior de Deportes i per tant ens evitem molts perjudicis, com un dels darrers que ha sorgit amb la problemàtica de la llicència única, que tant de corcoll porta a tot el món de l'esport federat. La Federació Catalana està reconeguda per la Federació Mundial i des del setembre de 2011 competim en competicions internacionals amb total normalitat. La comunitat internacional sempre ha mostrat molt interès en el potencial de Catalunya i els seus esportistes. Amb els bons resultats obtinguts durant aquest any, ens veuen amb uns altres ulls i l'esportista català és cada cop més temut pels rivals.


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.