Cercar

Galeria Sala de Premsa

25N Dia Internacional contra la violència de gènere

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques, el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Miraval és l’única germana que va sobreviure, i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Construïm una Catalunya lliure de violència masclista

Enguany la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les dones s'emmarca en el lema "Construïm una Catalunya lliure de violència masclista". El 25 de novembre hi hauran diversos actes institucionals arreu de Catalunya, en els quals es llegirà el Manifest que han consensuat la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes. 

La Federació Catalana de Dards s'adhereix al Manifest Institucional per a l'eliminació de la violència de gènere. El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, motiu pel qual la Federació Catalana de Dards (FCD) organitza l'acte per a fer pública la seva adhesió al manifest. L'acte es celebrarà a la seu Club Dards Unió de Torredembarra el mateix 25-N a les 20.00h on es farà la lectura del Manifest Institucional.

Des de la Federació Catalana de Dards volem animar als clubs i entitats esportives del món del dards a adherir-se formalment al manifest i fer-ne la lectura pública en l'activitat esportiva del proper cap de setmana.

Manifest Institucional per a l'eliminació de la violència de gènere envers les dones.

Adhesió del Món de l'Esport al Manifest Institucional

Formulari d'adhesió al Manifest


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.