Cercar

Galeria Sala de Premsa

La FCD dona suport a Gerard Esteva, que ha estat escollit nou president del Comitè Olímpic de Catalunya

La candidatura conjunta de la UFEC i Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i avalada pel Govern de la Generalitat, escollida per portar el COC al seu reconeixement internacional

Barcelona, 13 de desembre de 2016. La seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) ha acollit aquesta tarda la celebració de l’Assemblea General Extraordinària per escollir els membres que han de formar el comitè executiu del Comitè Olímpic de Catalunya (COC).

Durant la sessió en la qual han assistit 45 dels 65 membres reconeguts del COC (49 federacions, 7 entitats i 9 personalitats), s’han presentat dues candidatures, d’una banda, l’històric dirigent Albert Bertrana s’ha presentat com a candidat independent i, de l’altra, la candidatura consensuada entre la UFEC, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i la Secretaria General de l’Esport. Abans de la votació, Bertrana ha retirat la seva candidatura.

Després de les votacions, la candidatura encapçalada per Gerard Esteva ha resultat guanyadora amb la totalitat dels 45 vots a favor. Amb aquests resultats electorals, el Comitè Executiu del COC estarà format per Esteva, que en serà el president, Xavier Vinyals, tresorer general i vicepresident, i els vocals Ramon Basiana (FC Patinatge), Jordi Merino (FEEC), Maria Lluís Gol (FC Basquetbol), Maribel Zamora (FC Voleibol), Francesc Martínez de Foix (ACELL), Francesc Serra (FC Korfbal), Pere Sust (expresident del COC), Enric Ballesteros (fundador del COC) i Maria José Bilbao Buñuel (comissió dona i esport del COC).

A partir d’ara les línies d’actuació d’aquest Comitè Executiu seran la posada a punt del COC pel seu reconeixement per part del Comitè Internacional Olímpic en un moment en què Catalunya viu un procés en què les seves institucions treballen per a la transformació del país en un estat reconegut per la comunitat internacional. El COC també fomentarà i promourà que totes les Federacions Esportives catalanes en siguin membres, estudiarà l’impacte que el seu reconeixement internacional tindrà per a l’esport català en els àmbits esportiu, econòmic i social, i durà a terme campanyes de difusió en els àmbits català i internacional, entre d’altres.

Finalitzada l’Assemblea, Esteva, s’ha mostrat satisfet i “molt content per la demostració d’unitat de la candidatura i pel suport unànime de l’assemblea”; així mateix, el nou president del COC ha afegit un to de responsabilitat per “complir l’acord que hi ha entre el Govern, la Plataforma i la UFEC per tirar endavant aquest projecte”.

Vinyals ha afegit que la unitat de l’esport “és molt important”; i s’ha mostrat convençut que el sector “surt reforçat, amb un comitè disposat a lluitar pel seu reconeixement”. Així mateix, el nou vicepresident i tresorer general del COC, ha  afegit que mentre no arribi la creació de l’estat català, “explicarem els beneficis que té per Catalunya tenir un estat propi des del punt de vista esportiu”.

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha qualificat la jornada d’avui “de dia històric perquè els principals sectors que tenen a veure amb l’esport català olímpic, ens hem posat d’acord per deixar a punt l’estructura esportiva d’estat”, fent referència al Comitè Olímpic de Catalunya.

En Josep Maria Salvadó, president de la Federació Catalana de Dards, ha valorat positivament "un nou pas per l'esport  català i una base de futur per recolçar i motivar el reconeixement dels dards com esport olímpic ".

Webgrafia: esport.gencat.cat/assemblea-coc, ufec.cat i seleccions.cat


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.