Cercar

Competicions Competicions World Darts

WDF Europe Cup 2016: Catalunya ha superat els seus millors resultats

La Selecció Catalana de Dards masculina ha assolit el millor resultat per a Catalunya mai assolit en una Copa d'Europa, en una competició on s'han donat cita 32 seleccions plegades de grans esportistes habituals al circuit internacional.

La modalitat d'equips és la primera en entrar en acció. Catalunya va quedar enquadrada al Grup 5 amb Northern Ireland, Serbia i Isle of Man. El format de joc és al millor de 17 jocs al 501 DO i guanya el primer que suma nou legs.

La Selecció Catalana va anar de menys a més, al primer partit els errors a dobles van ser clau per a que s'escapés el partit, i una sòlida Irlanda del Nord que no va fallar quasi cap dard a doble. Al segon partit Catalunya va ser davant Sèrbia, on els catalans van anar per darrera del marcador fins l'empat 7-7, una brillant remuntada de partit que no es va poder culminar amb la victòria final per acabar cedint per la mínima de 9-7 i jugant tots els punts possibles. Al tercer partit Catalunya es va creuar a la selecció de la Illa de Man, des dels primers jocs l'equip es va posar davant del marcador i dels punts guanyats alternativament entre els jugadors de la Selecció Catalana van ser clau per mantenir-se dominant el partit, que van acabar guanyat 9-6, arribant així la primera victòria de Catalunya en una fase de grups i esgarrapar els primers tres punts de la història a la modalitat d'equips. En Josep Arimany, va ser l'esportista destacat de la jornada.

Tots els resultats de la fase d'equips jugada en format Round Robin:

1a Ronda
N.Ireland 9-3 Catalonia
Serbia 9-4 I.of Man

2a Ronda
N.Ireland 9-4 I.of Man
Serbia 9-7 Catalonia

3a Ronda
N.Ireland 9-3 Serbia
I.of Man 6-9 Catalonia

El segon dia de competició ha estat el torn de la modalitat individual, una jornada inèdita on per primera vegada en una Europe Cup, els esportistes catalans no van sumar cap punt, i es que tots els esportistes van quedar eliminats a la primera ronda (Last 128) amb rivals molt encertats i que tant sols van fallar un o dos dards.

1a Ronda - last 128
Tihomir Patrik-SER 4-2 Javier Velasco-CAT
Vince Busuttil-MAL 4-1 Josep Arimany-CAT
Zsolt Mészáros-HUN 4-2 Carles Arola-CAT
Raul Invernon-CAT 1-4 Asko Niskala-FIN 

El tercer dia de competició ha estat el torn de la modalitat de parelles on desprès de dos intensos dies de competició les forces cada cop son més escasses. La parella de catalans formada per Josep Arimany i Raul Invernon s'ho han jugat al punt de desempat i on la sort ha anat del cantó de la parella de jugadors de Malta.  Pel que fa a la parella formada per en Carles Arola i Javier Velasco han superat a una parella de turcs a la primera ronda per 0-4. A la segona ronda s'han trobat a dos esportistes professionals d'Escòcia, Ross Montgomery i el seu company Soutar. Un partit on les dues parelles s'han tutejat, com es pot comprovar en el quart punt d'Escòcia: Sortida de Carles Arola amb 100punts, Montgomery 140p, Basto 140p, Soutar 180p, Carles 180p i deixa 81 punts de resta. Montgomery 145p i deixa 36 punts de resta. Javi tira per 81, 19 senzill 12 senzill i diana simple, Soutar 18 senzill, fora i doble 9 guanyador... .partides d'un molt nivell on no hi ha marge d'error i fallar un dard és suficient per a perdre el leg, i els professionals aquí no perdonen. Resultat final Arola/Velasco 2-4 Montgomery/Soutar.

Gran paper d'en Carles Arola i Javier Velasco que han sumat dos punts més per a Catalunya.

1a Ronda - Last 32
Arimany/Invernon-CAT 3-4 Stanmore/Busuttil-MAL
Turgut/Pismis-TUR 0-4 Arola/Velasco-CAT

2a Ronda - Last 16
Arola/Velasco-CAT 2-4 Montgomery/Soutar-SCO

La classificació final encara no és definitiva i durant la jornada d'avui es celebren les finals, però pel que fa a Catalunya ha sumat un total de 5 punts i ocuparà el 25è lloc a la classificació, assolint la millor classificació de la Selecció Catalana de Dards en una Copa d'Europa.

Aprofitem per a felicitar als esportistes que han integrat la Selecció Catalana 2016 i també al Tema Manager, en Tony Gragera, que ha estat l'encarregat de seleccionar i dirigir aquest equip i millor un cop més els darrers resultats.


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.