Cercar

L'Esport dels Dards Història

Història dels dards

La primera vegada que s'esmenten els dards en els llibres d'història és al 1314. Entre batalla i batalla els soldats avorrits, lluny de les seves dones, xicotes i amants, s\'ocupaven d'altres menesters, un dels quals era competir entre ells llançant estelles o altres materials punxants a les tapes dels barrils de vi. Posteriorment van utilitzar la secció d'un tronc d'arbre penjat entre unes branques. Els mateixos cercles concèntrics de la fusta servien per definir les diferents puntuacions i dificultats. Durant molt temps es va considerar un esport practicat pels militars, entre els quals era molt apreciat, ja que els servia per mantenir la punteria, del llançament d\'armes lleugeres contra un objectiu o l'enemic. 

La història dels dards a Catalunya va començar als anys 60, quan va començar el boom turístic a les zones costaneres. En molts locals amb assidus clients anglesos, on fins i tot els amos eren anglesos, es va començar a posar dianes per a entreteniment dels clients. En poc temps ja s'iniciaven algunes petites lligues locals amb la finalitat que els clients anessin coneixent altres jugadors i com a repte individual per a millorar el nivell de joc. 
 
No obstant això, la major difusió d'aquest joc va arribar amb la invenció de les dianes electròniques als Estats Units als anys 80 (fins als 90 no van arribar a Catalunya), que van simplificar molt el joc, ja que la diana electrònica indica automàticament la puntuació, sense necessitat d'haver d'utilitzar un paper i bolígraf com a les dianes tradicionals o "de pèl".


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.