Cercar

Galeria Sala de Premsa

Assemblea Comitè Olímpic de Catalunya
Manifest: l'Esport pel Sï

Ahir 5 de setembre a la tarda es va celebrar, al Museu Colet de Barcelona, l'assemblea del Comitè Olímpic de Catalunya (COC) que ha aprovat per unanimitat l’impuls de la campanya “L’Esport pel Sí” amb vista al referèndum de l’1 d’octubre. El COC és el màxim exponent de l’anhel esportiu d’un estat propi i és l’entitat que ha de liderar i promoure la difusió dels beneficis de la independència pel món de l’esport. Només l’emancipació política de Catalunya garantirà el reconeixement internacional de totes les federacions esportives que integren el COC, així com la representativitat de tots els seus esportistes en els grans esdeveniments mundials, inclosos els Jocs Olímpics.

“El COC només pot tenir sentit si Catalunya és indepe ndent”, ha dit Gerard Esteva, president del Comitè Olímpic de Catalunya durant l’assemblea. “Tenim uns clars beneficis, molt identificats, en cas que Catalunya esdevingui un estat”, ha afegit. Esteva ha deixat clar que “volem transmetre tots aquests beneficis a través d’una campanya en positiu”. “Pocs sectors obtindran tants avantatges com el món de l’esport amb la independència de Catalunya”, ha reblat.

La campanya de l’”Esport pel Sí” és autònoma i es canalitzarà a través d’Internet, del web independent www.esportpelsi.cat i les xarxes socials relacionades. Tot i això, s’emmarca en l’estratègia general de la Campanya pel Sí que fa la societat civil a través de totes les entitats sobiranistes. El COC serà l’ens que promourà les iniciatives destinades a fer visibles els avantatges indiscutibles que donarà la independència a l’esport català, tals com l’augment dels beneficis anuals de federacions esportives en un 23,98%, la creació de 705 nous llocs de treball en el sector; o el creixement de la participació i de les possibilitats de medalla dels esportistes catalans en les pròximes edicions dels Jocs Olímpics.

L’assemblea del COC també ha servit per aprovar d’altres qüestions. En concret, el tancament de l’exercici econòmic 2016, el pressupost amb vista al 2017 i la modificació dels Estatuts, que s’han actualitzat i adaptat als requisits del Comitè Internacional Olímpic (CIO) i a les necessitats de preservació el futur esportiu de Catalunya.

El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, com a amfitrió de l’acte ha dit “agraeixo el rol històric que assumeix l’esport català en aquest moment del país”.

Davant la imminent celebració del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya el pròxim 1 d’octubre, les federacions, entitats i persones físiques individuals membres del Comitè Olímpic de Catalunya (COC), volem manifestar el següent: Manifest ESPORT PEL SÍ

S'ha obert el portal www.esporpelsi.cat on trobareu el manifest, els beneficis de la independència, l'estudi económic, informació del COC i noticies.

 


Tornar

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a oferir una millor experiència i servei. Si continua navegant considerem que accepta el seu ús.